Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Συμμετοχή στην γενική απεργία (19-20/10)

Κλειστό έμεινε το σχολείο μας το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου ,λόγω της συμμετοχής του διδακτικού προσωπικού στη διήμερη απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων :
"Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, στις σκληρές συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται και επιδεινώνουν ολοένα και περισσότερο τη θέση των εργαζομένων, καλούμαστε, όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, να αντιδράσουμε. Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και τη ζωή μας την ίδια. Μπροστά στη συνεχιζόμενη καταιγίδα των αντικοινωνικών μέτρων, στις παρατεταμένες πολιτικές λιτότητας, στο ξεθεμελίωμα των δικτύων κοινωνικής προστασίας, στην κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους, οι εργαζόμενοι συντονίζουμε τις δυνάμεις μας, για να αντιμετωπίσουμε:
•·        Τις απάνθρωπες απολύσεις από το Δημόσιο, ακόμα και μονίμων υπαλλήλων.
•·        Τη βάρβαρη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας
•·        Την επιχείρηση ενοχοποίησης των εργαζομένων για τη χρεοκοπία των πολιτικών της Τρόικα και της Κυβέρνησης
•·        Τις άδικες επιθέσεις στους υπαλλήλους του Δημοσίου, την απαξίωση των Δημόσιων Υπηρεσιών και των Κοινωνικών Αγαθών.
•·        Την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
•·        Την κατασυκοφάντηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος και τη διάλυση των συλλογικοτήτων των εργαζομένων, ώστε να μείνουν έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών, χωρίς τη στήριξη των Συνδικάτων.
•·        Την επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού, που αγγίζει τα όρια του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούμε με τον αγώνα μας να ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.
Να προστατέψουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, το νερό, την ενέργεια που θέλουν να τα παραδώσουν στους ιδιώτες και να διασφαλίσουμε ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας στη σημερινή εποχή της άγριας κυβερνητικής βαρβαρότητας.
Αγωνιζόμαστε για μια άλλη πολιτική που θα αναγνωρίζει το κοινωνικό περιεχόμενο της εργασίας. Για μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, που θα διευρύνει τη Δημοκρατία και το Κοινωνικό Κράτος.
Αγωνιζόμαστε για μια πολιτική που θα περιλαμβάνει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολογία του μεγάλου πλούτου, την ενίσχυση των Δημοσίων Επιχειρήσεων και των Δημοσίων Υπηρεσιών, την ενίσχυση των εισοδημάτων μας και ένα δίκαιο Φορολογικό Σύστημα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα Συνδικάτα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι μαζί, με διαλεκτική λειτουργία, με συλλογικότητα και ενότητα στη δράση.
Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα που διαλύουν την κοινωνία και οδηγούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα στην εξαθλίωση.
Με ενότητα και αποφασιστικότητα αντιστεκόμαστε σε μια πολιτική που μας στέλνει στην απόλυση και την ανεργία, σε μια πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια τη χώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.