Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

H περιβαλλοντική μας εκδρομή στην Άνδρο

Η     Άνδρος   είναι  γεμάτη    ομορφιές .  .  .  
Πράσινο, νερό, βουνά και υπέροχα γαλαζοπράσινα θαλασσινά νερά. Ο παράδεισος της φύσης, του οξυγόνου, του καθαρού αέρα και της χαλάρωσης.
Την Άνδρο τη λάτρεψα. Ιδιαίτερα την μικρή μας βόλτα στο ποτάμι και την περιήγησή μας στην Χώρα Άνδρου, όπου επισκεφτήκαμε την πλατεία και το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη. Επίσης κάτι που μου άρεσε ήταν η Μονή <<Παναχράντου –Αγίου Παντελεήμονα>> Ο μοναχός εκεί μας μίλησε για την <<Πανάχραντο>> και τον Άγιο Παντελεήμονα και για κάποιους ιερείς, οι οποίοι θα είχαν ζήσει προφανώς μια άγια ζωή, γιατί όταν βρέθηκαν οι σοροί τους, τα  κρανία τους έβγαζαν μύρο. Εκεί που βρισκόταν η μονή καθώς και στην υπόλοιπη Άνδρο ήταν παντού πράσινο. Ειδικά στην μονή υπήρχαν χιλιάδες ακρίδες   και εγώ πηδούσα και τις σκότωνα.
Το επόμενο και τελευταίο πρωί ήταν δύσκολο, γιατί φεύγαμε από το ωραίο μας ξενοδοχείο στις έξι το πρωί για να είμαστε εφτά η ώρα στο Γαύριο. Γυρίζαμε με το πλοίο <<Άρτεμις>> . Είκοσι λεπτά πριν φτάσουμε στη Σύρο, ανεβήκαμε και στη γέφυρα του καραβιού, όπου κοιτάξαμε με κιάλια τη Σύρο .Επίσης είδαμε κι αρκετά κουμπιά που  βοηθάνε το πλήρωμα και τον καπετάνιο να μας παρέχουν ένα ωραιότατο ταξίδι   .   .  .  .  .  .  .   .   .  .
Μόλις αποβιβαστήκαμε από το πλοίο, γύρισα το κεφάλι μου και κοίταξα πέρα μακριά κατά τη μεριά της ‘Ανδρου γεμάτη νοσταλγία. Τελικά αυτή η εκδρομή ήταν υπέροχη και θα μου μείνουν αξέχαστα όλα όσα έμαθα στη διάρκεια αυτής της περιβαλλοντικής μας περιήγησης.                                                                 
                                                            Σοφία Γλύκα                             
                                                                Μαθήτρια Δ΄τάξης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.