Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Συμμετοχή στο πρόγραμμα "Σχολικοί λαχανόκηποι"

Όλες οι τάξεις του σχολείου μας υλοποιούν από τις 23/3 πρόγραμμα με τίτλο: «Φυσική καλλιέργεια, δημιουργία σχολικού λαχανόκηπου-φυτωρίου, κομποστοποίηση». 
 Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.,απευθύνεται σε όλες τις τάξεις του δημοτικού και έχει σκοπό την διάδοση και συνέχιση της εφαρμογής της φυσικής καλλιέργειας και της κομποστοποίησης.

 Φορείς υλοποίησης είναι η
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας 
Εκπαίδευσης Κυκλάδων,Τμήμα 
Σχολικών Δραστηριοτήτων, και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης.
Ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης και την φετινή χρονιά, απορρόφησε Ειδικό Κονδύλιο του ΥΠΕΚΑ . Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (αρ. 35/7-2-2014 ) θα διατεθούν χρήματα για την πραγματοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων για την φετινή χρονιά με κυρίως στόχο την συνέχιση της εφαρμογής της κομποστοποίησης η οποία είναι και το επόμενο στάδιο διαχείρισης απορριμμάτων που θέλει να εφαρμόσει ο Δήμος  και τη δημιουργία φυτωρίων και την ευαισθητοποίηση σε σχέση με την φυσική καλλιέργεια στον τόπο μας.
Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί με ενημερωτικές παρουσιάσεις και πρακτική άσκηση από πτυχιούχο Περιβαλλοντολόγο με επισκέψεις στα σχολεία. 


Οι μαθητές με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα πρέπει να:
  1. Κατασκευάσουν μικρά θερμοκήπια με απλά υλικά και να φυτέψουν φυτά ή να τα λειτουργήσουν ως σπορεία.
  2. Αποκτήσουν αίσθηση πλήρωσης λόγω της δημιουργίας και ανάπτυξης του κήπου-σπορίου.
  3. Είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα λαχανόκηπο μόνοι τους σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του εδάφους, γνωρίζοντας τα εργαλεία και την χρήση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.