Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο κήπος μας πρασίνισε!

    

Με αφορμή το διαγωνισμό ομορφότερου κήπου, που προκηρύχθηκε στο σχολείο μας, οργανωθήκαμε ώστε να δημιουργήσουμε το δικό μας κήπο.

Αρχικά πήραμε από τους γονείς και τους παππούδες μας διάφορους σπόρους και κάναμε στην τάξη μας ένα μικρό φυτώριο.
Όταν βγήκαν από το χώμα τα μικρά φυτά και αφού μεγάλωσαν λίγο, τα φυτέψαμε στον κήπο μαζί με δέντρα που αποκτήσαμε από τη Δ/νση Δασών, λουλούδια, αρωματικά φυτά και λαχανικά εποχής που φέραμε από τα σπίτια μας.       
Φυτέψαμε συνολικά τριάντα διαφορετικά είδη φυτών. Μεταξύ άλλων: κουκουναριά, ακακία, μηδική, κολοκυθιές, πεπονιές, ντοματιές, μαρούλια, κρεμμύδια, σπανάκι, δυόσμο, μαϊντανό, σέλινο, θυμάρι, φασκόμηλο, λεβάντα, ρίγανη, βιολέτες, κρίνους, πετούνιες, μαργαρίτες, χιονάκια κ.ά.
     Για να διακοσμήσουμε τον κήπο μας βάλαμε πετρούλες και δημιουργήσαμε διαδρόμους. Βάλαμε ταμπελίτσες με τα ονόματα των φυτών και φτιάξαμε  ένα σκιάχτρο με δύο ξύλα, άχυρα, παλιά ρούχα κι ένα ψάθινο καπέλο.
    
Τακτικά ποτίζαμε, σκαλίζαμε και ξεχορταριάζαμε το χώμα, μέχρι που τα φυτά μας αναπτύχθηκαν και τα λουλούδια γέμισαν με χρώματα τον κήπο. Ήρθε και η στιγμή που αρχίσαμε να μαζεύουμε τα πρώτα μας προϊόντα. Μοιραστήκαμε τα μαρούλια, τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια και προσμένουμε να μεγαλώσουν τα πεπόνια μας.      
     Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ασχοληθήκαμε με αυτή τη δραστηριότητα. Διασκεδάσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα για τα φυτά.
     Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους, όσους μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε τον κήπο μας!


                                                                            Οι μαθητές της Β΄ τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.