Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης

Το να γνωρίζεις το παρελθόν, το παρόν και τις μελλοντικές προσδοκίες του βιομηχανικού περιβάλλοντος μιας περιοχής, δεν είναι μόνο μια πολιτισμική εμπειρία, αλλά και μια συναρπαστική περιπέτεια. Στη Σύρο και στην Ερμούπολη, υπάρχει μια πλούσια βιομηχανική κληρονομιά που προσκαλούν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, για να ανακαλύψουμε πώς άντρες και γυναίκες ξετύλιγαν την καθημερινότητά τους μέσα απο την εργασία. Η ραγδαία αποβιομηχάνιση που συντελείται, προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε έννοιες όπως η εκβιομηχάνιση, η καινοτομία, ο εκσυγχρονισμός.
Οι Δ-Ε-ΣΤ τάξεις είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις 19/2 στη μόνιμη έκθεση στο Χρωματουργείο Κατσιμαντή ,που περιλαμβάνει 307 σπάνια τεκμήρια για τη βιομηχανική κληρονομιά της Ερμούπολης, μεταξύ των οποίων χάρτες και εικόνες από το τέλος του 17ου έως τα μέσα του 20ού αιώνα, πρωτότυπα αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά σχέδια της δημιουργίας της νεοκλασικής Ερμούπολης, ζωγραφικούς πίνακες συριανών ζωγράφων του 19ου αιώνα και ομοιώματα πλοίων και 22 συντηρημένες μηχανές της Συλλογής του μουσείου, που συνοδεύονται από δεκάδες εργαλεία, πρώτες ύλες και προϊόντα της βιομηχανίας.
Επίσης ξεναγήθηκαν στους χώρους του  Σκαγιοποιείου Γεωργίου Αναιρούση , το οποίο στοχεύει στη βιωματική εμπειρία των επισκεπτών, συνδυάζοντας την έκθεση των αυθεντικών αντικειμένων με τις νέες τεχνολογίες και διατηρώντας τον ελάχιστο δυνατό βαθμό επέμβασης στο κτιριακό κέλυφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.