Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ''Το Κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το Μισοφέγγαρο''

Την παράσταση πειραματικού θεάτρου  σκιών ''Το Κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το Μισοφέγγαρο''  παρακολούθησαν οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας την Παρασκευή 18 και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια παράσταση του Κουκλοθεάτρου ParaMana με τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς,  σε συνδυασμό με προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα και με ζωντανή αφήγηση και ηλεκτρονική μουσική.
Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο είναι μια ιστορία δανεισμένη από την λαϊκή προφορική παράδοση της Ιαπωνίας. Πρόκειται για μια παράσταση για παιδιά και εφηβους που μιλά για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα του.
"Έτσι και το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο ευαισθητοποιεί τα παιδιά μιλώντας για την αγάπη, την επιμονή, την πίστη, την δυναμικότητα, την υπομονή, το κουράγιο και το θάρρος της ψυχής. Καθώς και για την κάθαρση. Η Αγάπη όλα τα μπορεί. Άλλωστε τι θα ήμασταν χωρίς αγάπη?" αναφέρεται στο δελτίο τύπου της παράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.