Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Εκμάθηση σκακιού σε μαθητές της Β' τάξης



Από τον Ιανουάριο ξεκίνησε στο σχολείο μας η  υλοποίηση του προγράμματος  εκμάθησης σκακιού στη Β τάξη, 1 ώρα εβδομαδιαίως στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Σκακιστικό Όμιλο Σύρου με επιμορφωτή τον κ.Μ.Κεραμιώτη και σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την με  εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ η ένταξη του σκακιού ως δημιουργική/παιδαγωγική δραστηριότητα, εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης στην Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξη, με μια (1) ώρα την εβδομάδα,με τη σύμφωνη γνώμη του οικείου Σχολικού Συμβούλου και τηρώντας το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις, με έμφαση στη μορφωτική πολιτιστική και κοινωνική αξία του σκακιού, στην προώθηση της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας και μάθησης, καθώς και διαθεματική προσέγγιση της γνώσης. 
Τέλος επισημαίνεται ότι η δράση δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση είτε του σχολείου είτε των γονέων και κατ’ επέκταση των μαθητών.Το  εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό παρέχεται  από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" (3 βιβλία μαθητών, 1 βιβλίο δασκάλου) δωρεάν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.