Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Υλοποίηση προγράμματος μετάβασης στο Γυμνάσιο

Υλοποιήθηκε στη ΣΤ τάξη του σχολείου μας η διαδικασία μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο με τρόπο που να επιτρέψει στους μαθητές να προετοιμασθούν κατάλληλα και έγκαιρα για την αλλαγή που θα επέλθει στο αμέσως επόμενο στάδιο της ζωής τους. 
   Το πρόγραμμα μετάβασης ,που υλοποιήθηκε από τη δασκάλα της τάξης κ.Μ.Ευαγγέλου,περιλάμβανε παρακίνηση των μαθητών να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αποφοίτησή τους από το Δημοτικό αλλά και τη φοιτησή τους στο «άγνωστο, ξένο»  Γυμνάσιο, παροχή πληροφοριών που αφορούν στη φοίτηση στο Γυμνάσιο και παρακολούθηση από κοινού με τους μαθητές της Α΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Σύρου γλωσσικού μαθήματος(μία διδακτική ώρα).
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/4 και οι μαθητές -πέρα από την παρακολούθηση μαθήματος-ξεναγήθηκαν στους χώρους του Γυμνασίου και στα εργαστήρια από το γυμνασιάρχη κ.Α.Λειβαδάρα.
Με την επιστροφή τους στο σχολείο συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της επίσκεψής τους στο Γυμνάσιο, η χρησιμότητά της, αποσαφηνίστηκαν απορίες-ερωτήματα, εκφράστηκαν συναισθήματα, σκέψεις, φόβοι, αλλαγές που διαφαίνονται στο Γυμνάσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.