Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Να μείνει κλειστή η αίθουσα πληροφορικής




Έλεγχο  διηνήργησε ο Επιθεωρητής Ασφάλειας και Υγείας ΣΕΠΕ Κυκλάδων στην αίθουσα πληροφορικής του διδακτηρίου Βάρης.
Η έκθεση του Επιθεωρητή κοινοποιήθηκε στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ν.Αιγαίου,στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων και στη Σχολική Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Σύρου.
Η έκθεση συστήνει την προσωρινή διακοπή της απασχόλησης εκπαιδευτικών και μαθητών στην αίθουσα πληροφορικής .
Επίσης παρέχει προθεσμία ενός μήνα "για την αποκατάσταση των  ελαττωμάτων που διαπιστώνονται  και που ενδέχεται να βλάψουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων".
Ζητείται επίσης "η εκπόνηση γραπτής εκτίμησης των υφιστάμενων κατά την εργασία κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων¨.
Επισημαίνεται τέλος ότι μετά την πάροδο της προθεσμίας συμμόρφωσης στις συστάσεις της η Επιθεώρηση Εργασίας "είναι υποχρεωμένη να προβεί στις περαιτέρω διοικητικές ενέργειες".

Υπενθυμίζεται  ότι την επικίνδυνη για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών  πρόταση στέγασης μαθητών  στην  αίθουσα πληροφορικής υποστήριξε το απερχόμενο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του σχολείου αλλά και η απερχόμενη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του δήμου Σύρου (συνεδρίαση 29/7/14),σε αντίθεση με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, ο οποίος τάχθηκε  υπέρ της στέγασης των μαθητών στις αίθουσες του ΚΕΚ,λύση και η οποία επελέγη από το Δήμο Σύρου,κατόπιν απόφασης-εισήγησης του Σχολικού Συμβουλίου του σχολείου.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Δ/ΝΣΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ Το πόρισμα για την αίθουσα πληροφορικής διδακτηρίου Βάρης



Έπειτα από πρόσκληση του δ/ντη του σχολείου κι έπειτα από αυτοψία που πραγματοποίησε το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στην αίθουσα πληροφορικής του διδακτηρίου Βάρης στις 15/9 ,κοινοποιήθηκε στο σχολείο και  στο δήμο Σύρου το εξής πόρισμα: 
"Η αίθουσα του σχολείου στην οποία γίνεται  η διδασκαλία δέκα έξι  (16)  μαθητών της Δ΄ τάξης  διαθέτει τρία παράθυρα από τα οποία τα δύο παράθυρα βρίσκονται στον τοίχο δεξιά της πόρτας και το τρίτο στον απέναντι τοίχο . Από τα δύο προαναφερόμενα παράθυρα το πρώτο έχει άνοιγμα σε εσωτερικό χώρο του σχολείου στην άκρη του οποίου βρίσκονται τα αποχωρητήρια , το δεύτερο παράθυρο είναι κλειστό με λουκέτο και έχει άνοιγμα σε κλειστή αίθουσα γυμναστηρίου και το παράθυρο στον απέναντι τοίχο είναι κλειστό και έχει άνοιγμα σε παρακείμενη αίθουσα διδασκαλίας .
Αποτέλεσμα της προαναφερόμενης κατάστασης είναι να μην υπάρχει επαρκής αερισμός του χώρου και να είναι αυξημένη η θερμοκρασία, η  οποία όπως ανέφεραν τα παιδιά τους προκαλεί δυσφορία .
Επίσης ο φυσικός φωτισμός ήταν ανεπαρκής και για το λόγο αυτό γινόταν χρήση τεχνητού φωτισμού παρά το γεγονός ότι το μάθημα γινόταν πρωινές ώρες οπότε και υπάρχει αρκετός φυσικός φωτισμός στο εξωτερικό περιβάλλον . Τα επιχρίσματα των τοίχων (σοβάδες ) ήταν κατά τόπους πεσμένα λόγω υγρασίας .  Ο Διευθυντής ανέφερε ότι πολλές φορές υπάρχουν στην αίθουσα οσμές από τα αποχωρητήρια .
Το παρόν αποστέλλεται προς τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης για τις ενέργειές του μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών του" .

Aξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση της αίθουσας πληροφορικής ως διδακτικής προτάθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του σχολείου και υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία από την απερχόμενη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του δήμου Σύρου(επί προεδρίας Μ.Ζουλουφού)!
Δεδομένων της ανησυχίας των γονέων του σχολείου και ειδικότερα της Δ τάξης ,η οποία προορίζονταν να φιλοξενηθεί σε ανθυγιεινό χώρο για ολόκληρη τη σχολική χρονιά,αλλά και της καταγγελίας δασκάλων του σχολείου που απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας αρνούμενοι να εργαστούν 30 ώρες/εβδομαδιαίως στην εν λόγω αίθουσα ,αναμένεται να κοινοποιηθεί το δεύτερο πόρισμα ακαταλληλότητας της αίθουσας.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δικαιώθηκε το Δημοτικό Σχολείο Βάρης – Μάννα μετά από πολυετείς προσπάθειες


Παραχώρηση των δύο αιθουσών του ΚΕΚ στο σχολείο για τη στέγαση μαθητών

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί περί “σκανδάλου”, “ντροπής” και “ασέβειας στα ανώτερα διοικητικά όργανα”, με αποδέκτη την προηγουμένη δημοτική αρχή, συνόδευσαν την -κατά πλειοψηφία- απόφαση παραχώρησης των δύο αιθουσών του ΚΕΚ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης – Μάννα, για την άμεση στέγαση των μαθητών του.
Τα γνωστά στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει για μία ακόμη χρονιά το διδακτήριο της Βάρης αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, “ηττημένος” της οποίας αναδείχθηκε το ΚΕΚ, δεδομένου ότι μετά την παραχώρηση των αιθουσών του, χάνει την πιστοποίηση για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Υποβάθμιση της μαθησιακής διαδικασίας

Σε σχετική επιστολή του, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου είχε επισημάνει πως η αύξηση του μαθητικού πληθυσμού, σε συνδυασμό με την έλλειψη μιας επιπλέον διδακτικής αίθουσας στο διδακτήριο της Βάρης θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της μαθησιακής διαδικασίας και συγκεκριμένα την φιλοξενία των μαθητών της Δ' Τάξης είτε στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου, είτε στην αίθουσα πληροφορικής και κινηματογράφου του σχολείου, η οποία δε διαθέτει φυσικό φωτισμό και αερισμό.
Τα προβλήματα της μονάδας συζητήθηκαν και στη συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου του Δημοτικού Σχολείου, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ειρήνη Μαραγκού, ο αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Καφτηράνης, ο Αντιδήμαρχος Θάνος Φώσκολος και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Θωμαή Μενδρινού.
Από την πλευρά του, το Σχολικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει τους μαθητές να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες αίθουσες και ότι δεν υπάρχει αίθουσα Θρησκευτικών για τους μαθητές καθολικού δόγματος, κάλεσε το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης να εκκενώσει και να του παραδώσει άμεσα προς χρήση τις αίθουσες που έχουν παραχωρηθεί στο ΚΕΚ. Συγκεκριμένα, ζήτησε την παραχώρηση της αίθουσας διδασκαλίας δεξιά της εισόδου του διδακτηρίου, προκειμένου να μεταστεγαστούν οι μαθητές καθολικού δόγματος των Γ-Δ-Ε-ΣΤ τάξεων, καθώς και της αίθουσας πληροφορικής του ΚΕΚ για τη μεταστέγαση των 16 μαθητών της Δ' Τάξης. Τέλος, έκρινε απαραίτητη την ανάληψη της όποιας δαπάνης ευπρεπισμού τους και της εγκατάστασης συστήματος θέρμανσης από το δήμο.
Υπενθυμίζεται ότι με την υπ' αριθμόν απόφαση 258 του Δημοτικού Συμβουλίου της 25-9-2013 παραχωρήθηκαν δωρεάν οι δύο αίθουσες του σχολείου στον Οργανισμό Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΚΑ) για τη λειτουργία Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης, για δύο χρόνια, ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Βάρης και να εξευρεθεί κατάλληλος χώρος μεταστέγασης και πιστοποίησης της δομής σε νέο χώρο. Προσφυγή κατά της απόφασης υπέβαλε ο Διευθυντής του Σχολείου Απόστολος Χατζηπαρασκευαΐδης, η οποία έγινε αποδεκτή από την Ειδική Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Σημειώνεται μάλιστα ότι η Επιτροπή αποφάνθηκε επίσης υπέρ της ακύρωσης της υπ' αριθμόν 258 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Τέλος, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στις 29-07-2014 εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο την υιοθέτηση της πρότασης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βάρης – Μάννα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η εσωτερική αίθουσα του σχολείου στην οποία βρίσκονται οι Η/Υ και χρησιμοποιείται περιστασιακά μόνο από τους μαθητές του ολοημέρου, καθώς επίσης και τη διατήρηση της παραχώρησης των αιθουσών στο ΚΕΚ μέχρι τις 31/12/2014, εν αναμονή και της πολιτικής απόφασης της νέας δημοτικής αρχής, σχετικά με τη λειτουργία του ΚΕΚ.

“Βρισκόμαστε προ αδιεξόδου”

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Χατζηπαρασκευαΐδης εξήγησε πως το σχολείο της Βάρης διαθέτει σήμερα 147 μαθητές. Κατέστησε δε γνωστό ότι η εγγραφή αρκετών μαθητών στην Α' Δημοτικού ανάγκασε την Γ' Τάξη να μετακινηθεί από το Μάννα στη Βάρη. “Τώρα έχουμε συνολικά τέσσερις διαθέσιμες διδακτικές αίθουσες στο Μάννα, όπου στεγάζονται τα τμήματα, Α1, Α2, Β1, Β2 και τρεις διαθέσιμες διδακτικές αίθουσες στη Βάρη. Οπότε, έχουμε έλλειψη μιας αίθουσας”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ακόμα ότι η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου έκρινε πράγματι ακατάλληλη την αίθουσα που παραχωρήθηκε στο σχολείο. Τέλος, τόνισε ότι πέρα από την παραχώρηση των δύο αιθουσών, θα πρέπει να προβλεφθεί νέος σχεδιασμός για την κατανομή των αιθουσών την επόμενη χρονιά, δεδομένης της άφιξης ενός διπλού τμήματος της Α' Τάξης.

“Εν αναμονή της οριστικής λύσης”

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Γιαλόγλου διευκρίνισε ότι η παραχώρηση των αιθουσών πρόκειται για μία προσωρινή λύση της τάξεως των δύο ετών, καθώς η οριστική λύση θα δοθεί με την κατασκευή του σχολείου. Ωστόσο, ζήτησε από το δήμο να δεσμευτεί για τις απαιτούμενες ενέργειες για την κεντρική θέρμανση, καθώς και για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΚ. Αναφερόμενος στην κατασκευή του σχολείου της Βάρης, επεσήμανε ότι την ωρίμανση και την εκτέλεση του έργου έχει αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. Ενημέρωσε ακόμα, πως η διαχειριστική αρχή αναμένει τις τελευταίες παρατηρήσεις από την εταιρεία, προκειμένου να δρομολογηθεί η δημοπράτηση του έργου. Σημείωσε βέβαια, ότι η παράδοση του έργου προβλέπεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα σε 18 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι το σχολείο δεν θα είναι έτοιμο ούτε την επόμενη σχολική χρονιά.
“Ντροπή” χαρακτήρισε ο δημοτικός σύμβουλος Κομνηνός Στρογγύλης την κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου της Βάρης, υποστηρίζοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να είχε σεβαστεί τους νόμους, τις κείμενες διατάξεις και την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής.
Ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Μιχάλης Ζουλουφός τόνισε ότι το πρόβλημα κληροδοτήθηκε στην προηγούμενη δημοτική αρχή από τον τέως Δήμο Ποσειδωνίας. Διευκρίνισε επίσης ότι η πρόταση παραχώρησης της αίθουσας του σχολείου, στην οποία βρίσκονται οι υπολογιστές ήταν πρόταση του ίδιου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. “Αυτό το σχολείο πονάει με προβλήματα εσωτερικής λειτουργίας” τόνισε. Καταλήγοντας, ενημέρωσε πως εκκρεμεί η υλοποίηση ενός ακόμη προγράμματος του ΚΕΚ, που θα απευθύνεται σε 45 ωφελούμενους.

Αλ. Αθανασίου: “Ανεπίκαιρα δάκρυα”

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η απάντηση του Χωρικού Αντιδημάρχου Ποσειδωνίας, Αλέξη Αθανασίου, ο οποίος τόνισε “αν πονάει τον κ. Ζουλουφό ότι θα κλείσει το ΚΕΚ της Ποσειδωνίας, εμένα με πονάει δέκα φορές. Το ερώτημα είναι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Αυγούστου γιατί έκρινε το σώμα ότι δεν είναι επείγον; Κάποιοι δεν είχαν εικόνα”. Σημείωσε μάλιστα ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι, καθώς δεν δόθηκε καμία απολύτως λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. “Κλαίμε για το ΚΕΚ, το οποίο έχουμε αφήσει χωρίς υπαλλήλους και πρόγραμμα εδώ και δύο χρόνια, είναι πραγματικά ντροπή”, κατέληξε.

Γ. Μαραγκός: “Θα διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας του ΚΕΚ”

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, τα προβλήματα του σχολείου είναι πολλά, υπαρκτά και αδιαμφισβήτητα και η ανάγκη παραχώρησης των αιθουσών κρίνεται πιεστική για την ομαλή υλοποίηση της μαθησιακής διαδικασίας. Ωστόσο τόνισε, ότι ο Δήμος δεν θα πρέπει να παραδώσει αμαχητί την πιστοποίηση του ΚΕΚ και πρότεινε πρότεινε την αυτοψία υποδομών, αιθουσών και κτιρίων του δήμου από την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταστέγασης του ΚΕΚ.
Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να παραχωρηθούν οι δύο αίθουσες στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, να προβλεφθεί η προμήθεια θερμοπομπών, καθώς κάποια παιδιά αντιμετωπίζουν αναπνευστικό πρόβλημα εξαιτίας του κλιματιστικού και να διασφαλιστεί η πιστοποιημένη λειτουργία του ΚΕΚ. Από την ψηφοφορία απείχε ο σύμβουλος της μειοψηφίας, Γιάννης Βρούτσης.

ΠΗΓΗ  http://www.koinignomi.gr/news/politiki/politiki-syros/2014/09/18/proteraiotita-ta-paidia.html#sthash.TOwDYTXj.dpuf

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΣΥΡΟΥ ΤΗΝΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ Στηρίζουν τους δασκάλους της Βάρης-καταγγέλουν το δήμο

Ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Σύρου Τήνου Μυκόνου  καταγγέλλει ως απαράδεκτο το γεγονός ότι με ευθύνη του δήμου Σύρου Ερμούπολης η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει τους  μαθητές του διδακτηρίου Βάρης να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες αίθουσες ,δεδομένου ότι δεν έχει παραχωρήσει ως όφειλε  ακόμα τους αναγκαίους για τη λειτουργία του σχολείου χώρους.
Η αύξηση του μαθητικού πληθυσμού ,σε συνδυασμό με την έλλειψη 2 επιπλέον διδακτικών αιθουσών στο διδακτήριο Βάρης, έχει ως αποτέλεσμα :
-την υποβάθμιση της μαθησιακής διαδικασίας λόγω της φιλοξενίας των 16 μαθητών της Δ’ τάξης στην αίθουσα πληροφορικής του σχολείου (η  οποία δεν διαθέτει φυσικό φωτισμό και αερισμό !) ,με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών
-την έλλειψη αίθουσας μαθήματος Θρησκευτικών περίπου 40 μαθητών καθολικού δόγματος των Γ-Δ-Ε-ΣΤ τάξεων.
 Τασσόμαστε για  άλλη μια φορά υπέρ των αιτημάτων του  Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, ο οποίος διεκδικεί την άμεση παράδοση αιθουσών του σχολείου ,οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στο ΚΕΚ Δήμου Σύρου, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη στέγαση των μαθητών.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΑΡΗΣ ΜΑΝΝΑ Να παραδοθούν άμεσα οι αίθουσες για τη στέγαση μαθητών

Πραγματοποιήθηκε απόψε και ώρα 17.00 στο διδακτήριο Βάρης η συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου του ΔΣ Βάρης Μάννα, με θέμα : «Στεγαστικά προβλήματα διδακτηρίου Βάρης».
Στο Σχολικό Συμβούλιο μετείχαν τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου,τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και εκπρόσωπος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Σύρου.Επίσης συμμετείχαν με δικαίωμα λόγου γονείς της Δ΄τάξης,ο αν. προιστάμενος Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης κ.Καφτηράνης Χρήστος,η σχολ.σύμβουλος 2ης Περ.Κυκλάδων Ε.Τσαβαλά,ο αντιδήμαρχος Παιδείας δήμου Σύρου Θ.Φώσκολος ,η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ.Θ.Μενδρινού κ.α
Έπειτα από την εισήγηση του δ/ντη του σχολείου,ακολούθησε  διαλογική συζήτηση και τέλος ομόφωνα το Σχολικό Συμβούλιο κατέληξε στην εξής πρόταση:



"Το Σχολικό Συμβούλιο του ΔΣ Βάρης- Μάννα

Λαμβάνοντας υπόψη

- ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει τους  μαθητές του διδακτηρίου Βάρης να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες αίθουσες

-την υποβάθμιση της μαθησιακής διαδικασίας λόγω της φιλοξενίας 16 μαθητών της Δ’ τάξης στην αίθουσα πληροφορικής του σχολείου

-την έλλειψη αίθουσας μαθήματος Θρησκευτικών μαθητών καθολικού δόγματος των Γ-Δ-Ε-ΣΤ τάξεων.

Καλεί το δήμο Σύρου Ερμούπολης

1.να εκκενώσει και να παραδώσει άμεσα προς χρήση των μαθητών τις  αίθουσες ,οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στο ΚΕΚ Δήμου Σύρου, και πιο συγκεκριμένα την αίθουσα διδασκαλίας δεξιά της εισόδου του διδακτηρίου προκειμένου να μεταστεγαστούν οι μαθητές καθολικού δόγματος των Γ-Δ-Ε-ΣΤ τάξεων, καθώς και την αίθουσα πληροφορικής του ΚΕΚ, προκειμένου να μεταστεγαστούν οι μαθητές της Δ τάξης και
2. να αναλάβει την όποια δαπάνη ευπρεπισμού των και εγκατάστασης συστήματος θέρμανσης

Εξουσιοδοτεί το Δ/ντη του σχολείου να κοινοποιήσει την απόφαση του Συμβουλίου στους αρμόδιους φορείς και στα ΜΜΕ".

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο 17/9 και ώρα 16.00 μ.μ συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο  δήμου Σύρου Ερμούπολης με μοναδικό θέμα συζήτησης τη στέγαση των μαθητών του διδακτηρίου Βάρης.
 

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου του Δημοτικού Σχολείου Βάρης – Μάννα





Συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου του Δημοτικού Σχολείου Βάρης Μάννα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00 στο διδακτήριο Βάρης, με θέμα : «Στεγαστικά προβλήματα διδακτηρίου Βάρης».
Στο Σχολικό Συμβούλιο μετέχουν τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου,τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και εκπρόσωπος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Σύρου.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Σε ακατάλληλες αίθουσες πάλι οι μαθητές της Βάρης;

Το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου μετατράπηκε σε ..αίθουσα
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς πιθανόν να βρει τους 85 μαθητές του διδακτηρίου Βάρης να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες αίθουσες,δεδομένου ότι ο δήμος Σύρου δεν έχει παραχωρήσει ακόμα τους αναγκαίους για τη λειτουργία του σχολείου χώρους.
Η αίθουσα πληροφορικής δεν διαθέτει φυσικό φωτισμό!
Η αύξηση του μαθητικού πληθυσμού ,σε συνδυασμό με την έλλειψη μιας επιπλέον διδακτικής αίθουσας στο διδακτήριο Βάρης,πιθανότατα θα  έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της μαθησιακής διαδικασίας και συγκεκριμένα την φιλοξενία των μαθητών της Δ τάξης είτε στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου (η οποία δε θερμαίνεται !) είτε στην αίθουσα πληροφορικής και κινηματογράφου του σχολείου (η  οποία δεν διαθέτει φυσικό φωτισμό και αερισμό !).
Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου θεωρεί απαράδεκτο ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ήδη από τον Ιούνιο ομόφωνα αποφάσισε ότι μόνη λύση είναι η παραχώρηση υφιστάμενης αίθουσας,η οποία βρίσκεται εντός του προαυλίου του σχολείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανώτατο όργανο διοίκησης του σχολείου,το Σχολικό Συμβούλιο,ήδη από τον Ιανουάριο του 2013 διεκδικεί την άμεση παράδοση 3 αιθουσών του σχολείου ,οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στο ΚΕΚ Δήμου Σύρου, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του σχολείου (βιβλιοθήκη, αίθουσα φυσικής -χημείας, αίθουσες διδασκαλίας ,κ.α).
Η απερχόμενη δημοτική αρχή ,ενώ αναμενόταν να πάρει απόφαση για το εν λόγω θέμα τον Αύγουστο,ανέβαλε τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η παραχώρηση ή μη αιθουσών για τις στεγαστικές ανάγκες των μαθητών της Βάρης πρόκειται να συζητηθεί σύντομα σε συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου,ωστόσο τα ερωτήματα και η αγωνία γονέων ,μαθητών και εκπαιδευτικών πληθαίνουν..

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας (2014-15)




Κων/να Κασινά Α1
 
Προσμίτη Στέλλα Α2


Κωνσταντινίδου Ουρανία Β1


Αθανασίου Μαρία Β2


Τσοπάνη Κων/να Γ


Κρεμασιώτη Καλλίστη Δ


Κίτσος Γιάννης Ε


Ευαγγέλου Μαρία ΣΤ


Αλεξάκη Μαρία -Ολοήμερο Τμήμα Διδακτηρίου Μάννα


Κροντηρά Κατερίνα -Αγγλικά


Αντωνοπούλου Σοφία-Γαλλικά

Τσούκος Παναγιώτης-Φυσική Αγωγή


π.Ιωσήφ Πρίντεζης-Θρησκευτικά


Σταμάτης Στρογγύλης-Ολοήμερο Τμήμα Διδακτηρίου Βάρης
 
Μαρίνα Παπαδοπούλου-Μουσική


 Χατζηπαρασκευαίδης Απόστολος-Δ/ντης