Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Επείγει η άμεση επισκευή του διδακτηρίου Βάρης

Επιστολή προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και προς τον αντιδήμαρχο κ.Ν.Αλμπανόπουλο έστειλε ο διευθυντής του σχολείου στις 29/11,στην οποία επισημαίνει την ανάγκη άμεσης επισκευής αιθουσών του διδακτηρίου Βάρης.
Αναφέρει συγκεκριμένα:

"Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα το πρωί (29/11) η  αίθουσα πληροφορικής πλημμύρισε, εξαιτίας υπερχείλισης υδατοδεξαμενής, που βρίσκεται στην ταράτσα του διδακτηρίου Βάρης.Το ίδιο πρόβλημα εμφανίστηκε σε μικρότερο βαθμό στην αίθουσα διδασκαλίας της Δ’ τάξης, καθώς και στο διάδρομο του διδακτηρίου.

 Σας υπενθυμίζουμε ότι κατόπιν αυτοψίας ,που διενήργησε τον Απρίλιο στο σχολείο μας κλιμάκιο της Υπηρεσίας σας , επείγει η άμεση αποκατάσταση επιχρισμάτων , τα οποία έχουν αποκολληθεί από την οροφή της αίθουσας που στεγάζεται η Δ΄ τάξη και από την αίθουσα του εργαστηρίου πληροφορικής (διδακτήριο Βάρης),καθώς και η στεγανοποίηση της ταράτσας του διδακτηρίου.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι, εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης έναρξης των εργασιών επισκευής, παραμένει κλειστό -για λόγους ασφαλείας - το εργαστήριο πληροφορικής και το κλειστό γυμναστήριο του διδακτηρίου Βάρης έχει μεταβληθεί σε αίθουσα διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Δεδομένων των κινδύνων για τους μαθητές του σχολείου και της μη εύρυθμης λειτουργίας του διδακτηρίου Βάρης, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ".

Ξεκινούν προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας

Ξεκινούν προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο σχολείο μας, τα οποία αφορούν σε μαθητές των Α-Β-Γ-Δ-Ε τάξεων ,οι οποίοι θα υποστηριχθούν στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Συνολικά θα διατεθούν 11 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως για τη διδασκαλία των μαθητών από εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2013

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή  του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ στην ενοριακή αίθουσα Βάρης "Ναζαρέτ".
Τη γιορτή θα επιμεληθούν οι Α-Β-Γ τάξεις του σχολείου μας ,ενώ θα λάβει μέρος και η χορωδία του σχολείου.
Το πρόγραμμα της γιορτής θα ανακοινωθεί σύντομα.. «Τρίγωνα Κάλαντα». Χορωδία από τους μαθητές  της Α1 τάξης.
 2. «Μια νύχτα γεμάτη θαύματα». Θεατρικό από τους μαθητές της Α1 τάξης.
3. «Ρούντολφ το ελαφάκι». Χορωδία από τους          μαθητές της Γ΄ τάξης.  
 4. «Τα Καλικαντζαράκια». Θεατρικό από τους μαθητές της Α2 τάξης. Θα ακουστεί το τραγούδι    «Τα Καλικαντζαράκια».
5. «Ο Μικρός Τυμπανιστής». Χορωδία από τους μαθητές της Γ΄ τάξης.
6. «Φουμ, φουμ, φουμ». Χορωδία από τους  μαθητές  της Γ΄ τάξης. 
 7. «Πάει ο παλιός ο χρόνος». Θεατρικό από τους  μαθητές της Β΄ τάξης. Θα ακουστεί το τραγούδι «Πάει ο παλιός ο χρόνος».
8. «Ο Αϊ-Βασίλης παθαίνει αμνησία». Θεατρικό από  τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Θα ακουστεί το τραγούδι «Άγιος Βασίλης με αμνησία».

Επιμέλεια χορωδίας: Παπαδοπούλου Μαρίνα
 Επιμέλεια γιορτής: Κωνσταντινίδου Ράνια
 
 
                       
   
           
     
           
      
 

Aναβάθμιση εργαστηρίου πληροφορικής διδακτηρίου Μάννα

Αναβαθμίστηκε πρόσφατα το εργαστήριο πληροφορικής του  διδακτηρίου Μάννα με την προσθήκη νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Συνολικά το εργαστήριο αποτελείται πλέον από 7 μονάδες συνδεδεμένων με το διαδίκτυο.Οι υπολογιστές χρησιμοποιούνται από τους μαθητές των Α-Β-Γ τάξεων στο μάθημα της πληροφορικής.
Έπειτα από την τοποθέτηση του καθηγητή πληροφορικής Π.Γρηγοριάδη ,οι μαθητές του ολοήμερου τμήματος Μάννα διδάσκονται το μάθημα της πληροφορικής 4 ώρες εβδομαδιαίως.